Walnoten: een superfoodje uit de herfstmaanden

Vandaag ging ik noten rapen in onze tuin en ik dacht: tijd voor een blogberichtje! Want  deze verdienen het om even in de kijker gezet te worden. Walnoten bevatten boordevol goede voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine B6 & E, kalium, koper, zink en ga zo verder… Ze zijn een goede bron van eiwitten en bevatten onverzadigde vetten.

De onverzadigde vetten zijn de goede vetten en deze dragen bij aan de ondersteuning van onze hersenfunctie. Onverzadigde vetten zorgen voor de goede cholesterol in ons lichaam en verlagen het risico op plaque in onze aders waardoor ze de kans op hart- en vaatziekten verlagen.

In vergelijking met andere noten bevatten walnoten de meeste antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat onze lichaamscellen beschermd worden tegen vrije radicalen.

Walnoten zitten bovendien vol vezels die een gunstig effect hebben op onze stoelgang. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat walnoten de kwaliteit van sperma verbetert en het een positief effect heeft bij stress en hoge bloeddruk.

Vele mensen schrappen noten uit hun voedingspatroon als ze een beetje aan hun lijn willen werken maar dit is onterecht aangezien ze een kwalitatieve voedingsbron zijn. Let juist op met de hoeveelheid, kies voor een klein handje noten wat overeen komt met ongeveer 50 gram per dag.