board, training, trainer-784363.jpg

Waarom ik coach

Vaak krijg ik het volgende te horen: ‘Jij bent te jong om te coachen?’, ‘Kan jij wel coachen want je bent nog zo jong?’, ‘Welke oudere persoon wil nu door een jongere coach gecoacht worden?’…

Ik kan begrijpen dat sommige mensen zo denken, maar dat vind ik ontzettend jammer! Wat is te jong trouwens? Ervaring? Wat versta je onder ervaring? Sta me toe om me even te laten uitleggen waarom jij toch voor mij als ‘jonge’ coach zou kiezen.

Heel stereotiep hebben mensen een beeld in hun hoofd dat een coach iemand is die er al een hele carrière op zitten heeft, tonnen ervaring heeft en vele situaties in zijn/haar leven meegemaakt heeft. Zie jij dat soort coach ook voor jou, een coach man of vrouw met grijze haren en een brilletje? Laat ik dan even deze bubbel doorprikken!

Een coach is iemand die met passie over het leven reflecteert. Iemand die met hart en ziel met én voor mensen werkt. Een coach probeert de beste versie van zichzelf te worden (ja ik schrijf worden want je kan altijd verbeteren!). Een coach deelt dit graag en wil de coachee helpen om deze beste versie van jezelf ook te ontdekken.

Ik ben iemand die uren lang in gedachten kan zinken om te reflecteren over hoe ik denk, leef, wat ik voel of doe en ga zo maar verder.

Mijn reden waarom ik coach?


Ik wil niet wakker geschud moeten worden door een burn-out, een midlife crisis of een scheiding om dan pas te gaan onderzoeken wat ik écht wil in mijn leven en wat mijn missie is. Ik kies er bewust voor om hier vandaag al mee te starten gezien mijn jonge leeftijd. Men zegt altijd: ‘je bent nooit te oud om te leren’, maar ik geloof dat je ook nooit jong genoeg bent om de regie van je leven in eigen handen te nemen! Jong geleerd is oud gedaan.

Een coach legt aan zijn coachee nooit de antwoorden op en gaat niet wijzen naar wat men beter wel of niet kan gaan doen. Een goede coach haalt de antwoorden uit de coachee zelf, want alleen zo vanuit de diepste ziel van de persoon zelf zal er verandering en actie kunnen ontstaan. De coachee is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar proces, de coach ondersteunt dit proces door doelgerichte vragen en durft hierin ook door te vragen.

Voorbeelden van deze vragen zijn: Wat is jouw doel? Wat wil je hiermee bereiken? Wil jij dat zelf of wordt dit doel jou opgelegd van buitenaf? Zijn er bepaalde verwachtingen die je jezelf oplegt? Strookt dit met jouw waarden?

Gedachten van anderen houden mij niet langer tegen om MIJN doel na te streven. Je hebt altijd en keuze! En ik kies ervoor om mezelf volledig te smijten en jou te begeleiden.

Als fysieke en mentale gezondheidscoach durf ik mijn doelen na te streven en te werken vanuit mijn passie: fysieke en mentale gezondheid. Door middel van causale voetreflexologie (fysieke gezondheid) help ik mijn klanten graag om een betere balans te krijgen in hun ‘lichamelijke’ gezondheid.

Met veel trots deel ik jullie heel graag mee dat ik vanaf januari ook start als jobcoach (mentale gezondheid) aanvullend aan mijn bijberoep. Hier geef ik binnenkort nog extra info over.

Fysiek en mentaal gaat voor mij hand in hand. Zoals een bloem niet kan groeien zonder water én zonlicht, zo kunnen wij ook alleen maar de beste versie van onszelf worden als we onze gezondheid in verschillende aspecten bekijken.

Als afsluiter zou ik jullie allemaal willen aanmoedigen: heb jezelf lief en draag zorg voor je eigen lichaam en geest. Doe vooral de dingen waar jij van houdt en wat je drijft. Neem je eigen fysieke en mentale gezondheid in handen en indien je hierbij een steuntje in de rug kan gebruiken ben ik er heel graag voor je om jou daarin te ondersteunen. Ik bied je graag de begeleiding aan die jij verdient!

Veel liefs,
Evelyn