Speciaal voor World Food Day deel ik graag met jullie mijn receptje om een heerlijk en gezond dessertje te maken, namelijk energiepralines. Komt het water je nu al in de mond wanneer je aan pralines denkt? Probeer deze zeker uit via het supersnelle receptje hieronder.
Wat heb je nodig?
- 15 dadels
- 4 gedroogde perzikjes
- handje nootjes (ik gebruikte cashewnoten maar je kan ook andere noten gebruiken)
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel stukjes gedroogde gember
- 1 eetlepel rozijnen
- Cacaopoeder als topping (je kan ook bijvoorbeeld kokosschilfers gebruiken)
- een mengkom
- een kommetje met warm water
Heb je alle ingrediënten verzamelt? Let’s get started!
- Laat de dadels weken in warm water terwijl je de rest van de voorbereiding maakt. Zo zal je ze makkelijk met een vork kunnen pletten en moet je dat plakkerige boeltje niet in je blender gebruiken.
- Snij de gedroogde gember en perzikjes in hele fijne stukjes. Hak de noten fijn en doe dit samen in een kommetje.
- Voeg er de rozijntjes en honing aan toe.
- Ondertussen zijn de dadels geweekt en mag je het water afgieten. Plet ze met een vork en voeg dit aan het mengels toe.
- Kneed alles goed door elkaar, maak er bolletjes van en rol ze door je favoriete topping. Ik heb de bolletjes liefst niet te groot. Meestal eet ik er toch meerder van…. Oops guilty!
Neem vandaag een momentje voor jezelf en geniet van deze heerlijke energiepralines. Ze zijn super lekker bij een kopje thee onder een lekker warm dekentje in de zetel. Puur genieten!
Heb jij dit receptje geprobeerd? Deel je foto via Instagram in je story en tag me erin.